söndag 20 juli 2014

Slit, svett och batteriladdning

Det är ungefär vad den här veckan har handlat om för min del. Om vi tyckte att det var sommarrushigt på jobbet förra veckan så var det bara en försmak av vad som komma skulle denna veckan. Finns inget som gynnar caféverksamhet som halvklart väder. 
Missförstå mig inte. Jag älskar sommar, sol och värme men när det gäller att jobba under dessa omständigheter blir det en annan femma. När det är superstressigt, t-shirten klibbar mot ryggen, svetten lackar i pannan och det börjar snurra i skallen så är det lite småjobbigt. Man tappar lätt humöret, man känner sig ofräsch och framför allt känns det som man har seg kola i hjärnan. Man hittar inget, man glömmer saker, blir allmänt disträ och framför allt förbaskat trött när man kommer hem.

Men...det är så jäkla häftigt att det ens finns så mycket folk i lilla Årjäng så det är värt allt detta slit. Att kolla ut på uteserveringen och det är fullt nästan hela dagen. Det är supercoolt tycker vi alla och är tacksamma för att det är som det är.

Har inte hunnit med att träna värst mycket under veckan men sprang åtminstone en mil i måndags och kämpade på gymmet i tisdags. That's it. Har varit ute med båten hela helgen så inte så lätt att få till.
Får räkna allt härjande i vattnet som lite träning;)


I torsdags fick vi chansen att ta med barndomsvännerna ut på båtholmen för grillning och bastubad vilket naturligtvis var en lyckoträff att det gick att genomföra. Tror att de var nöjda med kvällen och vi klarade oss från regn även om det såg lite illavarslande ut där en stund.Efter jobbet i fredags gav vi oss ut igen för en helg på sjön. Planen var att slussa över till Östra Silen men vår båtmotor verkar ha bestämt sig för att jävlas ordentligt med oss i sommar. Vi bestämde oss för att inte utmana ödet och stannade på Nordholmen (till Angelinas stora glädje).
Har haft en helt fantastisk helg med strålande väder så det har absolut inte gått någon nöd på oss. Träffat massvis av trevligt folk, badat bastu, hoppat åtskilliga gånger från tremetern och badat badat badat...
Jag har åter igen laddat batterierna för troligtvis ytterligare en slirig och svettig vecka.
       Innan avfärd i fredags kväll

     Jag njuter av härlig kväll

     Med Årjängs såg i bakgrunden

   Solnedgångarna på Nordholmen är            magiska

     Spegelblankt var ordet

    Angelina käkar kex

Peter och Angelina är nöjda med dagen

Brygghäng och massvis av solande

Vissa spenderar tusentals kronor för en schysst strand utomlands...tanken när jag tog bilden

Angelina roar sig med att demolera ett sandslott 

Käkade thaimat som var grymt god när vi kom hem från sjön.

Tog en vända tur och retur till Karlstad för att hämta två styck tonårspojkar.


Inga kommentarer: