måndag 3 december 2012

Lugnet efter stormen

Har varit frånvarande här på bloggen i några dagar. Det var så himla mycket som skulle fixas inför julskyltning och första advent så tiden räckte helt enkelt inte till. Så är det ibland bara.
Men nu så är allt detta stöket över och jag hoppas på en något lugnare vecka:)

Julskyltningen blev i alla fall bra tyckte vi. Jag blev jättenöjd med mitt fönster och det blev precis som jag hade tänkt mig. Tur det med tanke på hur många timmar man har lagt ned:) Var helt slut när jag kom hem på lördag kväll men då hade jag ju jobbat hela dagen också. Lägger ut lite bilder här nedan så får ni också se. Pepparkakshusen har jag dock inte gjort för det kan jag absolut inte:)

Igår var jag i alla fall ledig och gjorde inte mycket vettigt. Vi var en sväng till Töcksfors och Peter köpte en kostym. Vi ska ju på julbord i Fredrikstad till helgen med hans jobb. Ska bli lite spännande för vi har aldrig varit med på julbord där förr och jag har bara träffat en av hans kollegor. Kan gå hur som helst;)

Var naturligtvis uppe en sväng på julskyltningen också men det blev en snabbsväng eftersom det var så förbenat kallt! Kollade naturligtvis hos morsan i alla fall och där var det lika fint som vanligt. Duktig min mamma:) och Charlotte (som hjälper till mitt i natten) får inte glömmas bort heller:)

Idag har jag jobbat igen och höll på att frysa ihjäl på väg till jobbet. Minus arton grader är inte att leka med! Trots att jag bylsade på mig så frös jag om benen. Tog en bra stund innan jag fick känseln tillbaka. Är dock tacksam över att jag jobbar inomhus till skillnad från vissa andra familjemedlemmar....

Provade att baka kladdkakemuffins (LCHF förstås) på jobbet med den mörka belgiska chokladen vi köpte in förra veckan och de blev kanon! Stor skillnad på kvalité mot den chokladen man köper i affären. Gillas!

Ikväll fick jag nästan en gastronomisk orgasm. Jo det är sant! Gjorde kesoplättar som jag fyllde med pastrami, rödlök, tomater och gräddädelost och sen toastade jag dem. Det var himmelskt! Ni bara måste testa! Kolla i receptlistan så hittar ni receptet på kesoplättarna. Väldigt enkla att göra men tar lite tid att steka. Väl värt dock.

Nu ska jag kolla en film tänkte jag som avslutning på denna dag. Har lyssnat på soundtracket till Walk the line hela eftermiddagen så det kanske blir den. Det är en av mina absoluta favoritfilmer! Fantastiskt bra.
Sov gott:)

3 kommentarer:

Annamaria sa...

Så jättefint fönster du gjort! Man blir verkligen sugen på att gå in och ta en fika där :)
Själv har jag just gjort pepparkaksbollar, men saknade kokosflingor som de egentligen skulle rullas i...vi får se om jag kan rulla dom i mandelmjöl istället ;)
Hittade receptet på 56kilo
mvh Annamaria

Madde sa...

Tänk om man kunna göra såna där pepparkakshus själv ! :P

Tessan sa...

Ska också prova pepparkaksbollar tänkte jag. Låter ju supergott!
Jag är också imponerad över hur duktiga de är med att göra hus. Jag var nöjd över att kunna tota ihop ett färdigt hus ifjol:)