Igår testade jag något nytt på jobbet och det blev riktigt lyckat. Tyvärr kan jag inte ge er exakta angivelser på hela receptet eftersom jag bara blandade i lite hursomhelst när jag gjorde chokladcremen som ligger emellan men ni får prova er fram;)
Kesellamoussereceptet hittade jag här men som vanligt ändrade jag litegrann.
Den här kombinationen blev riktigt riktigt lyckad och godast blir de om de får stå i kylen en stund och bli riktigt kalla.
INGREDIENSER 4-6 PORTIONER:
Kesellamousse:
3 dl vispgrädde
2 dl kesella
0,5 dl Stevia strö
0,5 tsk vaniljpulver
cirka 250 g frysta hallon
Chokladcreme:
kakao
grädde
någon matsked Stevia strö
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa grädden med sötningen och vaniljpulvret.
2. Blanda ner kesellan och vispa ihop med grädden
3. Rör ner de frysta hallonen och ställ in i kylen en liten stund så att hallonen tinar
4. Häll upp grädde i en skål och rör sedan försiktigt ned kakaon lite i taget
5. Tillsätt sötning och vispa sedan med elvisp till önskad konsistens på cremen. Den blir fast väldigt fort så vispa inte för länge! Häll i mer grädde om den blir för tjock.
6. Varva kesellamousse och chokladcreme i en skål eller dessertglas. Riv lite mörk choklad på toppen och garnera med bär eller liknande:)
2 kommentarer:
Men mumma mumma vad gott det låter!!!
Ja det här var en riktigt lyckad kombination! Nöjd med mig själv:)
Skicka en kommentar