tisdag 16 oktober 2012

Kassler med mozzarella

 
Som jag har nämnt många gånger förr så är kassler en favorit hemma hos oss. Mycket på grund av att samtliga i familjen äter plus att det är väldigt lättvindig mat som går bra att variera i oändlighet. Idag blev det en väldigt enkel variant men också väldigt god sådan. Håll tillgodo!
 
INGREDIENSER 4 PERSONER:
cirka 500 g kassler
2 paket mozzarella
3 dl grädde
cirka 500 g fryst broccoli
cirka 10 körsbärstomater
½ purjolök
salt
peppar
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Koka broccolin i lättsaltat vatten och låt rinna av ordentligt.
3. Lägg broccolin i botten av en ungsfast form
4. Skiva kasslern och lägg den över broccolin
5. Skiva tomaterna och mozzarellan och strimla purolöken.
6. Varva tomater, ost och purjo över kasslern.
7. Häll över grädden. Salta och peppra
8. Gratinera i ugnen i cirka 20-25 minuter.
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Går det inte att använda nån annan ost för mozzarella är ju totalt smaklös den smakar absolut ingenting?

Tessan sa...

Jo absolut! Det funkar fin fint med annan ost men gärna någon fet sort:) annars kan man krydda med lite basilika/oregano eller liknande uppepå så blir det jättegott!