tisdag 7 augusti 2012

Kycklingfilé med bacon & fetaostsås


INGREDIENSER 4 PORT:
4 färska kycklingfiléer
Marinad (jag använde Santa Maria sweet chilimarinad men om man är strikt får man göra egen)

Sås:
1 paket bacon
½ hackad eller skivad purjolök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
½ paket Fontana fetaost
2 msk basilika (jag använde färskfryst)
2 msk kycklingfond
nymald svartpeppar
ev. lite salt

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Lägg de färdigmarinerade kycklingfíléerna i en ungsfast form och stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
3. Hacka eller skiva purolöken och baconen.
4. Stek löken och baconen tills det har fått lite färg.
5. Sänk sedan temperaturen på pannan och häll i grädde och creme fraiche.
6. Smula ned fetaosten under omrörning.
7. Tillsätt basilika och fond.
8. Smaka av med peppar och eventuellt lite mera salt. Tänk på att både baconen och fetaosten avger mycket sälta.
9. Låt puttra i några minuter.


2 kommentarer:

monica sa...

Åhh va gott det lät! ska ha det på tjej middan på fredag lätt !:D

Tessan sa...

Kul:) Tycker jag absolut!