INGREDIENSER 4 PORT:
4 färska kycklingfiléer
Marinad (jag använde Santa Maria sweet chilimarinad men om man är strikt får man göra egen)
Sås:
1 paket bacon
½ hackad eller skivad purjolök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
½ paket Fontana fetaost
2 msk basilika (jag använde färskfryst)
2 msk kycklingfond
nymald svartpeppar
ev. lite salt
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Lägg de färdigmarinerade kycklingfíléerna i en ungsfast form och stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
3. Hacka eller skiva purolöken och baconen.
4. Stek löken och baconen tills det har fått lite färg.
5. Sänk sedan temperaturen på pannan och häll i grädde och creme fraiche.
6. Smula ned fetaosten under omrörning.
7. Tillsätt basilika och fond.
8. Smaka av med peppar och eventuellt lite mera salt. Tänk på att både baconen och fetaosten avger mycket sälta.
9. Låt puttra i några minuter.
2 kommentarer:
Åhh va gott det lät! ska ha det på tjej middan på fredag lätt !:D
Kul:) Tycker jag absolut!
Skicka en kommentar