tisdag 21 augusti 2012

Grispass


Ikväll var det då dags för veckans första intervallpass. Den här veckan är det meningen att jag ska hinna med två sådana pass. Jag måste helt enkelt få upp farten och kondisen och då finns det inga vägar ikring....Har gått och gruvat mig hela dagen för detta kan jag lova...

Min uppgift idag:

2 km uppvärmning
3*80 m stegringslöpning med lugn gång tillbaka
3* 5 min löpning i tempo 5:00-5:20 min/km Vila 2 min emellan
3 min löpning i tempo 4:55-5:05 min/km
2 km nedjogg

Som vanligt så var jag seg som fan till en början men efter de snabba rusherna så piggnade jag till hyfsat i alla fall. Sprang upp till elljusspåret och körde dem där. Var inne på att fortsätta springa där men var inte säker på om Runkeepern skulle funka så jag sprang ut mot Strand istället.

Resultat intrvallerna:
1. 0,9 km  Tid:5:03  Snitt: 5:36 min/km  (sprang lite för fort i början och kroknade den sista minuten)
2. 0,95 km Tid: 5:03 Snitt: 05:19 min/km (inom ramarna i alla fall)
3. 1,02 km Tid: 04:54 Snitt: 04:48 min/km (här började jag komma igång på allvar)
4. 0,65 km Tid: 02:57 Snitt: 04:34 min/km (faktiskt snabbare än jag skulle. Nöjd:)

Allt som allt ett jävligt jobbigt grispass även om jag inte tog ut mig max. Det är väldigt väldigt svårt att lära sig att göra det. Jag vet att jag kan springa på snabbare men ändå håller jag igen och det är jävligt irriterande. Måste lära mig att pressa mer och måste lära mig att hålla ett jämnare tempo. När jag kör intervallerna så springer jag fortfarande alldeles för fort ibörjan och sen dör jag på slutet men det kommer kanske....Det är bara att köra på så är jag övertygad att det ger resultat.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Jag har märkt sedan jag började med LCHF för 1,5 år sedan att jag är väldigt seg i starten när jag tränar, men när jag väl får upp farten kan jag hålla på hur länge som helst. Läste någonstans att det tar lite längre att komma igång när man är på fettdrift istället på sockerdrift och det stämmer verkligen in på mig. Men, eftersom jag inte är elitidrottare så gör det inget:-)

Tessan sa...

Okej det kan kanske stämma. Med andra ord om man vill prestera en bra tid så får man värma upp ordentligt innan då:)