söndag 4 december 2011

Chokladbollar med mandelmjöl

För första gången provade jag att göra chokladbollar med mandelmjöl och jag hade en misstanke om att de skulle bli jäkligt goda, vilket de också var. Betydligt bättre än mitt hopkok förra gången jag provade. Glöm det receptet! Ska man göra några så ska det vara dessa! Minst lika goda som chokladbollar med socker!

INGREDIENSER ca. 15-16 stycken:
100 g smör (rumstempererat)
100 g kokosflingor + lite extra att rulla i
150 g mandelmjöl
2-3 msk ekologisk kakao
2 msk stark bryggkaffe
0,5 dl sukrin

GÖR SÅHÄR:
1. Lägg smöret och sukrinet i en skål och vispa ihop det med en elvisp
2. Rör sedan ner övriga ingredienser och vispa lite till med elvispen
3. Rulla till bollar och rulla sedan i kokosflingorna.
4. Ställa in i kylen någon timme innan servering

3 kommentarer:

Susanne sa...

Supergoda! Gjorde dessa till mellofinalen. Lägger ut receptet på min blogg och länkar till dig. :)

Anne i Bollstabruk sa...

Hoppla! De här var ju godare än vanliga.. Tack för att du la ut receptet! =D

Tessan sa...

Kul att du gillade receptet:)) Ja de är verkligen supergoda:))