onsdag 26 oktober 2011

Trevlig läsning


När jag vare på Kostdoktorns föreläsning för några veckor sedan så passade jag på att köpa ett exemplar av senaste LCHF-magasinet. Var lite nyfiken på denna tidning men sedan har den glömts bort i byrålådan. Eftersom Angelina denna morgon kidnappade min iphone så beslutade jag mig för att läsa lite och blev fast.
En stor del av det senaste numret är skrivet i samband med den low carb-cruise som ett tjugotal svenskar var med på i våras och som utgick ifrån Florida. Tre av LCHF-magasinets skribenter har gjort en veckas biltur genom USA för att kolla hur det egentligen står till med matkulturen i detta gigantiska land. Lite intressant att läsa för mig som snart (förhoppningsvis i alla fall) ska resa dit. Kommer man att kunna äta LCHF i USA eller är det helt omöjligt?
 Ja nästan verkar det som. Även om du är beredd att laga maten själv så är det svårt att få tag på mat som inte är fullproppade med smakförstärkare, socker eller annan skit. Matvarubutikerna är gigantiska men hyllorna är proppade med skräpmat med andra ord. På restaurang kan du visserligen få stora biffar skriver skribenterna men då smakar de inte värst mycket eftersom att tillagningen inte är det man är van vid. Undantaget var Miami där reportageteamet hade käkat riktigt god föda. Samtliga deltagare hade gått upp ganska så rejält efter resan. Hmmm...låter ju uppflyftande det där...och lite utmanande:)) Ägg och bacon måste man väl ändå få tag i?:))

På tal om ägg och bacon...det ska bli min frukost idag för jag har käkat en massa annat ett tag så nu är jag lite sugen att gå back to basic igen

2 kommentarer:

Neta sa...

Fisk å skaldjur?
Om det är okej, hittar du alltid något. Men det mesta är frityrstekt =(. Baconet smakar ibland Gris, eller INTE som hemma hehe..

Åsa - Poppikock sa...

Jag tycker det är beundransvärt att du ff kan äta stekt bacon å ägg! Bara jag tänker på det så får jag nästan kväljningar, hahahahaa!