söndag 18 januari 2015

Vågen fungerar inte och det är lika så bra...

Har inte vägt mig sen några veckor innan jul och häromdagen drog jag fram den dammiga tingesten från sitt gömställe under tvättställskommoden. Lite nyfiken eftersom jag faktiskt har varit ganska så duktig sen nyåret både när det gäller träning och mat.
Hursomhelst så är den stendöd. Den har krånglat lite förut så jag har inte helt litat på den alla gånger. Nu är den nog körd tror jag. Lika bra. Vågen kan vara ett bra hjälpmedel men med åren har jag lärt mig att det finns fler minustecken med den än plustecken. Förr var jag slavisk med den där apparaten. Vägde mig flera gånger om dagen. Till vilken nytta då? Ingen skulle jag vilja säga. Visst har den peppat mig många gånger också men oftare gjort mig arg, ledsen och besviken. Fått mig att känna: "äh what the fuck! Varför orkar jag ens försöka att gå ned i vikt"?"

Därför tänker jag helt skippa vågen denna gång. Inte köpa någon ny. Varför skulle jag? Jag vill inte förstöra känslan som jag byggt upp den senaste tiden. Jag har tränat elva pass hittills i år. De flesta av dem har varit riktigt tuffa. Jag känner mig stark, energifylld, har fått bättre kondition och ja det har till och med försvunnit en del oönskade valkar både här och där redan även om det är en lååång väg kvar att gå. Varför skulle jag vilja förstöra den positiva känslan med att ställa mig på vågen och upptäcka att jag kanske gått ned ett ynka halvkilo eller liknande?
Nej det klarar jag mig utan faktiskt....

1 kommentar:

Virre sa...

Så rätt! Lyssna på känslan i kroppen! Heja dig! 💪