tisdag 5 februari 2013

Lakritskladdkaka



 
INGREDIENSER CA. 12 bitar:
200 g mörk choklad (70%)
200 g osaltat smör
1 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
3 msk lakritspulver
1 dl Stevia strö
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Vispa ägg och sötning poröst med en elvisp.
3. Vispa sedan ner vaniljpulver och lakritspulver
3. Smält smör och choklad på låg värme. Rör sist i grädden
4. Vispa ihop smörblandning med äggblandningen.
5. Häll upp i en springform (24 cm) med bakplåtspapper i botten
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Håll lite koll så att den inte blir bränd ovanpå.
7. Låt stå kallt i ett par timmar innan servering.
 
Jag serverade med hallongrädde och detta var verkligen supergott! Innehåller cirka 6 kolhydrater/bit

Inga kommentarer: