onsdag 27 februari 2013

Chokladmoussedessert



 
INGREDIENSER 6-8 PORTIONER:
Chokladmousse:
100 g mörk choklad (minst 70%)
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde
3 msk Stevia strö
 
Mandelcrunch:
100 g osaltat smör
3 dl mandelmjöl
2-3 msk stevia strö
 
Frysta hallon
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör sedan ner mandelmjölet och sötningen.
3. Bred ut smeten ganska så tunt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i cirka 7-8 minuter i ugnen. Degen ska få färg utan att bli bränd
5. Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder degen till kaksmulor i valfri storlek
 
6. Smält chokladen på låg värme i en kastrull eller över vattenbad.
 
7. Vispa grädden men inte för hårt.
 
8. Vispa ned sötning och blanda även ned äggulorna.
 
9. Blanda ned cirka 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen under omrörning. Rör försiktigt ned resten.
 
10. Tina lite djupfrysta hallon tillsammans med lite vatten i en micro. Använd en stavmixer för att få en slät blandning,
 
11. Varva mandelcrunch, hallonröra och chokladmousse i ett glas och toppa med valfri frukt eller bär.
 
Det här blev verkligen jättegott tyckte jag och ser även ganska så trevligt ut när man serverar på detta vis.
 
 

3 kommentarer:

Emelie sa...

de där måste provas :D

Tessan sa...

Gör det! Blev supergott!!

Ida sa...

Åh. Vad gott det ser ut!