Fick detta recept av min Twitterkompis LaLizita och det var riktigt gott även om jag fortfarande håller fröbröd som det godaste brödalternativet.
Nästa gång ska jag ha i lite mera kardemumma för jag älskar den smaken!
INGREDIENSER 6 ST:
4 ägg
1dl grädde
½ liten burk creme fraiche
3,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
½ msk fiberhusk
en nypa salt
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche.
2. Blanda övriga ingredienser i en annan bunke/skål.
3. Rör ned de torra ingredienserna i äggsmeten och låt svälla i femton minuter.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills bullarna har fått gyllenbrun färg på 200 grader.
1 kommentar:
Oj, låter gott! Det här måste testas, jag älskar kardemumma. :)
Skicka en kommentar