tisdag 23 oktober 2012

Piggelin utan socker

Det här har jag skrivit om förut men det tål att upprepas. Att äta hyfsat strikt LCHF har många positiva "bieffekter" på mig. En av dem som utmärker sig är att jag blir så jäkla pigg. Nästan speedad. Det känns som om jag orkar med i princip vad som helst och sömnbehovet (som aldrig varit värst stort) minskar avsevärt. Jag vet att det inte är alla som får samma effekt så jag talar bara av egen erfarenhet. Det är en väldigt skön känsla eftersom jag hatar att vara trött och inte orka med det jag vill göra. Fick jag bestämma så skulle jag helst vilja vara vaken alla dygnets timmar. Jag gillar inte att sova bort en massa timmar av livet när det finns så mycket kul att göra.

Pratade med mamma om detta med att jag känner mig så speedad och hon trodde att det hade att göra med att jag har sockerabstinens men jag är inte helt säker. Jag är helt enkelt inte sugen alls på sötsaker. Har inte varit frestad över huvudtaget att käka något sött de senaste dagarna. Jag är avsockriserad för denna gången. Nio dagar utan socker. Inte illa.
Jag tror helt enkelt att den jämna blodsockerkurvan gör att jag inte får den där tröttheten som kommer med ett blodsockerfall. Eftersom jag i grunden är en pigg och alert person så blir det en sådan här reaktion.

Det jag måste göra nu är att hålla mig undan allt som kan trigga. Efter drygt två år med LCHF så vet jag om de största fällorna men inte alla. Det är så ynka lite som kan få mig att trilla dit. Det gäller att mota i grind med andra ord och om jag mot bättre vetande för i mig något som trots allt triggar så gäller det att vara envis som synden.

Har en stor utmaning som står för dörren. Till helgen ska vi nämligen resa till Göteborg tillsammans med några vänner och då gäller det att vara smart för att inte falla tillbaka till gamla vanor. Vill man bara riktigt så går det utan att vara trist och tråkig. Fixade förra resan dit ganska bra om jag inte missminner mig. Det ska jag göra nu också.

Sen har vi det här med mitt lightläskdrickande också. Jag dricker numera bara lightläsk på helgerna och försöker att hålla det måttligt även då. Tror även att det har hjälpt mig i kampen mot socker för jag är fullt och fast övertygad om att lightdricka triggar mig till att äta sötsaker.

Nu ska jag ta min piggelinkropp och hoppa i säng! Sova kommer jag inte göra än på några timmar....

3 kommentarer:

Träningsblogg sa...

kram på dig Tessan! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra.

/Lina

kram <3

dietandthecity sa...

I know the feeling, mycket piggare nu när jag har lite nystart :)!!!

Tessan sa...

Lina: Vad kul att du gillar bloggen:) Jätteglad blir jag:)

Dietandthecity: Skönt att vara pigg nu när mörkret lägger sig i ett halvår:)