onsdag 10 oktober 2012

Balsamicokyckling med ungsrostade grönsaker

 
Idag gjorde jag en rätt som jag nog inte har gjort sedan innan jag började med LCHF. Det blev väldigt gott! Den här såsen är en riktig höjdare och ungsrostade grönsaker är en annan favorit för mig.
 
INGREDIENSER 4 PERSONER:
4 färska kycklingfiléer
2 rödlökar
1 liten purjolök
1 röd paprika
½ zucchini
oregano
salt
peppar
 
Sås:
3 dl grädde
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 tsk oregano
1 tsk tamarisoya
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Putsa kycklingfiléerna. Salta och peppra efter smak.
3. Bryn kycklingen cirka 1 minut på var sida och lägg sedan i ugnsfast form.
4. Dela rödlökarna i stora klyftor. Skär purjolöken i större bitar och dela på längden. Skiva zucchinin i ganska så tunna skivor och strimla paprikan.
5. Fördela grönsakerna runt kycklingen och ringla över olivolja.
6. Strö över oregano på både kyckling och grönsaker
7. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
8. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i cirka 3 minuter.
 

Inga kommentarer: