tisdag 25 september 2012

Kyckling med vitlök & baconsås

 
Måste förska få tillbaka matlagningsinspirationen som har flytt all sin kos de senaste veckorna och idag fick det bli ett nytt kycklingrecept, hämtat från www.56kilo.se . Lättlagat och gott.
 
INGREDIENSER 4-6 PERSONER:
1 kg färska kycklingfiléer (6 st)
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 ½  paket bacon
Tamarisoja (glutenfri)
1 paket Cantadou vitlök & örter
salt, peppar efter smak
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Putsa kycklingfilérna och lägg i ungsfast form. Salta och peppra efter smak
3. Stek baconen färdiga och fördela skivorna över kycklingen
4. Hacka vitlöken och låt den "svettas" en kort stund i stekpannan
5. Skiva paprikan och lägg över kycklingen och baconen
6. Vispa ihop grädde, creme fraiche och Cantadou i en gryta och hetta upp. Tillsätt vitlök, soya, salt och peppar efter smak.
7. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter

Inga kommentarer: