onsdag 27 juni 2012

Microbröd


Idag var jag lite sugen på bröd till frukost och tänkte göra de vanliga ostfrallorna när jag kom på att jag hade sett recept på ett snabbröd som man gör i micron. Testade därför detta istället. Receptet jag använde hämtade jag från: www.jimpslchf.blogspot.se . En liten annan variant av grundreceptet.

INGREDIENSER 2 små bröd:
1 msk smör
1 ägg
3 msk mandelmjöl
0,5 msk fiberhusk
en nypa salt
3 msk riven ost

GÖR SÅHÄR:
1. Smält smöret i micron i en djup skål.
2. Vispa i ägget med en gaffel
3. Blanda fiberhusk, mandelmjöl och salt i en separat skål och blanda sedan ner med äggen.
4. Tillsätt osten
5. Fördela smeten i två mindre skålar och kör på full effekt i micron i cirka två minuter

Resultatet blev ett ganska platt bröd, lite som en thekaka. Jag tror att jag körde lite för länge för min micro är väldigt effektiv så brödet blev aningens hårt i mitten men det gick att äta i alla fall. Detta bröd går inte riktigt att jämföra med "vanliga" varianter av LCHF-bröd som jag har provat men det var absolut ätbart och framför allt väldigt lättvindigt! Misstänker att jag kommer att göra det många många gånger i olika tappningar;))

2 kommentarer:

Marja sa...

Jag har också sett ett liknande recept och är sugen på att testa det nu!

http://bakasockerfritt.blogg.se/

Tessan sa...

Absolut. Gör det:)