Nu har jag varit på www.56kilo.se igen och fått inspiration. Jag är ju en riktig sucker för lövbiff och detta tyckte jag såg supersmaskigt ut, vilket det naturligtvis också var. Satt som en smäck i kistan efter all prinskorv och köttbullar nu under påsk. Måste absolut provas:))
INGREDIENSER 4 PERSONER:
400 g lövbiff, strimlad
2 msk soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner i bitar
½ röd paprika skivad
½ gul paprika skivad
1 msk smör
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche
140 g gräddädelost
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk soya
0,5 tsk soya
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strimla lövbiffen och lägg köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera i cirka 15 minuter.
3. Strimla och dela grönsakerna och fräs dem i en stekpanna i lite smör.
4. Lägg sedan hälften av grönsaksfräset i en ungsfast form och fördela det marinerade köttet ovanpå.
5. Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med timjan, soya och svartpeppar.
6. Häll såsen över köttet och fördela resten av grönsakerna ovanpå.
7. Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter
8. Jag serverade det hela med en lök och tomatsallad.
1 kommentar:
Detta såg jättegott ut! Jag älskar ädelost i mat ..
=)
Skicka en kommentar