Den här rätten gjorde jag förra tisdagen men har inte hunnit att lägga ut recept förrän nu. Jag verkligen älskar Ratatouille och tycker att det är ett superfräscht tillbehör men dock inte så fett så jag lade till en klick Rydbergs bea också. En supersmaskig middag blev det i vilket fall som helst.
INGREDIENSER:
4 st kycklingfiléer
2 msk dijonsenap
ca. 2 msk frysta örter (persilja, basilika, gräslök)
1 msk olivolja
Ratatouille
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ gul paprika
½ röd paprika
½ zucchini
1 msk olivolja
1 tsk timjan
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Putsa kycklingfiléerna och skär ett djupt snitt i dem.
3. Blanda ihop dijonsenapen och örtkryddorna och fyll kycklingen med blandinngen. Vik ihop filéerna.
4. Krydda kycklingfilérna med valfri krydda. Jag använde Santa Marias Chicken & Steakkrydda
5. Skala och skiva lök och vitlök. Skär resten av grönsakerna i bitar eller skivor.
6. Fräs löken och grönsakerna i olja tillsammans med timjan. Tillsätt sedan tomatkrossen, vatten och buljongtärningen.
7. Koka sakta utan lock i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
8. Bryn kycklingfileérna i olja och lägg dem sedan i en ungsfast form. Stek dem mitt i nugnen i cirka 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 70 grader.
9. Bon appetít!
1 kommentar:
Receptet på senapsfylld kycklingfilé med Ratatouille var supergott och dessutom uppskattad hemma!!
Den kommer jag definitivt göra fler gånger!
Tack för receptet ;-))
Skicka en kommentar