söndag 12 februari 2012

Kladdkaka LCHF


Måste lägga ut receptet på denna himmelskt goda kladdkakan. Receptet är hämtat från www.56kilo.se

INGREDIENSER:
4 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 dl sukrin
200 g smör
200 g mörk choklad (minst 70%, jag använde 86%)

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull
3. Vispa under tiden ägg, sukrin och vanilj riktigt pösigt.
4. Häll i chokladblandningen i äggblandningen och vispa lite till
5. Häll chokladsmeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 6-7 minuter
6. Ställ in i kylskåp en liten stund
7. Servera med en klick grädde och valfria bär

5 kommentarer:

Susanne sa...

Det här ska jag göra ikväll! Måste bara springa upp till lokala närlivs och köpa grädde. Fnissade lite för det ser lite roligt ut, vet inte om du noterat att man ska grädda i mitten av UNGEN? Stackars barn! Hahahaha! Fast det kan ju gärna få hamna i mitten av ungen sen när det är färdiggräddat. ;) Ungen - ugnen - lätt att skriva fel jag vet, men det blev ganska så kul! :P

Susanne sa...

Ojojoj, det här blev en ny favorit. Verkligen helt himmelskt god, du överdrev inte! <3

Tessan sa...

Haha...ja det går fort ibland. Tur att mina läsare är uppmärksamma;)) Nu har jag i alla fall ändrat.

Serafia sa...

Kladdisen står i ugnen just i skrivande stund! Halverade receptet och bakar den i en 12 cm springform, vi är bara två stycken i hushållet! :) Återkommer med resultatet!

Kram Serafia

Tessan sa...

Spännande!
De flesta som har testat den älskar den. Även de som inte käkar osötat i vanliga fall