måndag 21 november 2011

21-Utmaningen

Nu har jag tröttnat på mig själv. Jag har tröttnat på att jag ena dagen äter hur strikt LCHF som helst medan andra dagar kan vara rena katastrofen. På sistone har de där katastrofdagarna kommit allt oftare och nu är det hög tid att vända på den här dåliga trenden tycker jag. Jag har problem med motivationen att hålla mig ifrån sötsaker  helt enkelt. Jag behöver ett projekt. En utmaning för att hålla mig på mattan.

Därför har jag beslutat mig för att från och med idag (21:a november) tills om exakt en månad datummässigt (21:a december) ska jag hålla mig ifrån både stort och smått som jag betrakrar som "fusk". En dag i veckan får jag äta LCHF-bakverk eller någon ruta mörk choklad, morötter och dip eller liknande men inte i några stora mängder...Detta är reglerna som jag har satt upp för mig själv. Svårare än så är det inte! Sen får vi se om inte vågen kanske visar roligare siffror sedan....Ska även ta bilder sen så får vi se om det märks skillnad. Skulle tro att det kan vara lättare med motivationen om målet är lite konkret.
Är det någon som vill hänga på och anta utmaningen så är det bara kul! Jag kommer att redovisa vikten varje måndag och fredag hela perioden. Allt som har med "21-Utmaningen" lägger jag under en egen flik här på bloggen.
Yes då kör vi!

7 kommentarer:

Viktnedgangsomfunkar sa...

Ja bilderna var kanonbra! :) Och du, jag mailade kostdoktorn angående artikeln, hoppas att han tar sig tid att nämna den i sin blogg! :) Ha en skön kväll!

Kicki sa...

Ojojoj, det låter som nåt för mig att haka på. Men denna dan är redan förstörd så för min del blir det isåfall 22-utmaningen.
Är dock lite skeptisk, uppladdningen för jul brukar ju innebära både pepparkakor, lussekatter och glögg. Men jag ska ge det en ärlig chans.
Annars är risken att skidliften inte kommer orka dra upp mig för backarna i januari ;)

Vicky sa...

Jag behöver oxå lite motivation känner jag, så jag hänger med!

Tessan sa...

Daniela: du är go du:)) får se om den gode Kostdoktorn vill uppmärksamma detta. Han brukar vara bra det:))
Vicky och Kicki: Kul om ni hänger på:)) Tiden före jul är fylld av frestelser och jag kommer säkerligen att äta någon lussekatt och dricka lite glögg jag med men min strävan är att det bara ska bli vid något enstaka tillfälle:))

Bittan sa...

oj , vad jag känner igen det där!!! men jag tröttnade på mig själv i helgen så i måndags tog jag oxå tag i det ordentligt!! så jag kanske ska hänga på din 21 dagarsutmaning , hittade din blogg av slump men den hamnar i favoriter nu LYCKA TILL!!!

Anonym sa...

Hej! Har läst din blogg bra länge nu och jag blir kanoninspirerad =) Jag hakar på din utmaning men jag ligger en dag efter dig. Är i början av min viktresa och vägde in mig på 87,1 i måndags så bestämde mig för att köra igång i tisdags för så här vill jag inte se ut längre. Träningen kommer jag ligga lite lågt med fram till januari då jag kommer köpa träningskort. Fram till dess blir det promenader och lite cross hemma. Vägning då, måndagar och fredagar, det kör vi på!!
//Lindha

Tessan sa...

Jätteroligt att ni hakar på tjejer! Jag kör första vägningen imorgon och det ska bli spännande! Hittills har det här med utmaning funkat väldigt bra för mig som en sporre. Måste sätta lite press på mig själv;)) Lycka till ni andra och hör gärna av er med resultatet:))