tisdag 25 oktober 2011

Streptokocker is in da house!

Ja så har vi då fått konstaterat att Lina har halsfluss. Det blev ett av mitt livs kortaste läkarbesök. Tror vi var där inne max en minut. Lina fick gapa och eftersom hon hade full hela halsen i varproppar så var det ingen tvekan om saken. Hon slapp ju i alla fall ta halsprov och det är ju inte så trevligt.
Jag kollade igår efter varproppar men såg inga då så de kanske har kommit idag. Hon är faktiskt mycket sämre idag än igår och har inte alls härjat runt på samma vis. Sen orkade hon inte få ned smörgås imorse så jag anade nog att det kunde vara halsfluss. Man behöver ju faktiskt inte ha feber när man har halsfluss.
 Fick en ganska så stark dos av Kåvepenin utskriven och den smakade tydligen lika illa som den såg ut att göra men Lina är duktig på att ta medicin så det gick bra ändå:))

Nu är frågan om jag också har streptokocker? Jag har ju visserligen inga halsmandlar att få halsfluss i men visst kan man få streptokockbakterier ändå? Jag är ju ganska så svullen i körtlarna på halsen och sen går värken ner i nacken och ut i överarmarna. Hängig och trött är jag, ingen vidare matlust och fruktansvärt tät i bihålorna. Hmmmm...svårt det där.

Nu blir Lina i vilket fall som helst hemma resten av veckan och jag och Peter får väl turas om att ta ledigt misstänker jag. Just nu är det lite kris på jobbet eftersom Lasse har skadat ledbandet i foten men är det inte alltid så när någon blir sjuk? Tur att det inte händer så ofta.
Jag har ju aldrig någonsin tagit ut ersättning för VAB trots att Lina är fem år men eftersom det nog blir några dagar nu så tänkte jag gå in på Försäkringskassans hemsida och anmäla. Det gick inte! Oj vad överraskande (OBS!Ironi!). Det är ju just därför jag brukar undvika FK. Det innebär bara krångel, frustration och tandagnisslan...
Over and out från sjukstugan.

3 kommentarer:

bettan sa...

Usch ! Krya på henne! Träffade ni dr grön eller gul ;)...?!

Åsa - Poppikock sa...

Fk i ett nötskal!! Skitställe!!!

Tessan sa...

Bettan: haha...han var asiat i alla fall;))
Åsa: Ja men nu fick jag ordning i det hela till slut :))