söndag 23 oktober 2011

Fuck Skatteetatet!

Idag har det sannerligen inte varit världens bästa dag. Var tvungen att gå upp strax efter fem för att åka till jobbet och göra färdigt alla beställningar. Svullen i halsen var jag dessutom och kände mig inte helt kurant.
Sen blev det hela inte bättre när Peter kom och berättade att han hade öppnat ett brev från norska skatteetatet som hade anlänt igår. I brevet stod det att hans deklaration innehöll felaktigheter och att skattebeskedet som vi fick häromdagen inte gällde. Fy fan säger jag bara!!! Så jäkla förbannad, ledsen och besviken var det längesedan jag blev! Detta innebär med andra ord att vi inte vet när vi får ut pengarna och vi kan inte boka någon Floridaresa den här gången heller...Känns som om det här börjar bli en dålig följetong. För att göra en lång historia kort så har vi fått skjuta upp den här resan i över ett år. Först skulle vi åka förra sommaren men insåg att Angelina antagligen inte skulle palla värmen mitt i sommaren. Sen ville vi åka på hösten men då strulade det för mycket i skolan för Stefan. Sen skulle vi åka i februari i samband med sportlovet men då "lånade" svenska skatteverket alla våra sparade resepengar plus lite till och dessa får vi inte tillbaka förrän i december och nu så ska även norska skattemyndigheter hålla på en massa pengar...fy fasiken vad surt!
Det mest fantastiska är att Peter fick hjälp att deklarera på skattekontoret i Askim och de borde väl ändå veta vilka regler som gäller!?! Tydligen inte.
Ska bli väldigt intressant att se vad de säger när Peter ringer på måndag...Just nu är jag mest bara less på allting. Har ju spenderat åtskilliga timmar för att söka resa de senaste dagarna och nu är allt totalt bortkastat. Jäkla skit också!

Sen har det mesta jäklats resten av dagen så nu är jag mer än lovligt trött. Känner mig inte alls pigg heller så vi får se hur det blir imorgon med gympa och allt. Så länge jag har ont i halsen så tränar jag INTE!

Har precis sett världens sorgligaste film, "Allt för min syster" och plötsligt så skäms jag lite över mitt gnäll....det finns väldigt mycket värre saker här i livet än att inte få resa till USA så nu är det upp med hakan som gäller imorgon:))

Nattinatt

3 kommentarer:

Åsa - Poppikock sa...

Nää...fan va trist, konstigt att de skickade ut första beskedet å SEN hittar fel?? Jag hade med blivit skitless....hoppas det löser sig för er så ni kommer iväg nån gång.

Kram

Bettan sa...

Men va fan! Kan de ens göra så?! Eller ja tydligen.... Får han ingenting nu då eller?!

Skulle stämma snubben i Askim...

Och visst det är "bara" pengar och en resa men jag tycker absolut att man har rätt att bli pissed off ändå - verkligen!

Tessan sa...

Ja det är så jävla surt men nu vet vi i alla fall vart felet låg. Tjejen på skattekontoret hade skrivit att Peter hade jobbat 12 månader i Norge ifjol när det i själva verket bara var fem med norsk skatt. De lovade att skynda på men det tror jag inte ett jävla dugg på! Norge är Norge helt enkelt. Det där med skatten är ett lotteri tydligen...