Chili con carne är en maträtt som jag verkligen gillar stenhårt. Idag provade jag ett nytt recept. Ändrade bara litegrann :)) Det blev hur gott som helst. Förut har jag använt mig utav vanliga vita bönor men idag testade jag att ha sojabönor istället. Lite fastare i smaken och minst lika gott med betydligt mindre kolhydrater. Perfekt! Jag har av någon anledning svårt för kombinationen med köttfärs och grädde (mår oftast illa) så jag brukar skippa det och istället lägga en klick creme fraiche vid sidan av, men idag gick det vägen....
Orginalreceptet finner ni på: www.airamsmat.webblogg.se
INGREDIENSER:
500 g nötfärs
1 stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
½ röd paprika
1 burk sojabönor
3-5 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
Chilipasta, färsk chili eller chilipulver efter smak
1 tsk sambal oelek
Salt
Smör
GÖR SÅHÄR:
1. Finhacka lök och vitlök plus paprikan och låt den "svettas" i smör.
2. Tillsätt färsen och bryn den tills den har fått färg.
3. Tillsätt tomatpurén-den större mängden om skarpare smak önskas.
4. Tillsätt bönorna, kryddorna och grädden.
5. Låt puttra på svagare värme under lock 10-15 minuter
Enkelt eller hur?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar