fredag 24 juli 2015

Kesellamousse





 
Det recept jag använder i särklass mest när jag gör osötade godsaker är kesellamoussereceptet. Det går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och jag har gjort massvis av varianter. Passion, blåbär, jordgubb, mörk choklad, mango, hallon-det är i stort sett bara fantasin som sätter stopp. Den är god som den är tillsammans med färska bär eller varför inte toppa med egen granola eller mosa ner lite mandelcrunch eller kladdkaka? Just try it!
 
INGREDIENSER CIRKA 8-10 DESSERTER
 
3 dl vispgrädde
200 g kesella
0,5 dl sötströ
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
ev. smaksättning om så önskas. Ju sötare smaksättning desto mer kan man dra ned på sötströet
 
1. Vispa grädden och sötströet
2. Tillsätt kesella och vispa lite till
3. Tillsätt vaniljen samt eventuell smaksättning (hallon, blåbär, hackad choklad etc.)
Enjoy
 

 


Inga kommentarer: