tisdag 6 januari 2015

Det tog två minuterI början av november delade min vän Anna en länk på Facebook om att Linköping minsann ska ordna halvmarathon till sommaren. Jag såg länken bara någon minut efter att hon lagt ut den, läste och det tog ungefär två minuter tills jag hade bestämt mig. Det där ska jag göra!
Det hjälpte till att jag vid tillfället var mitt uppe i funderandet över vad jag skulle sätta som mål för 2015 års träning om man säger så. Jag har ju bara sprungit en mil som längst på tävling och är fortfarande osäker på om jag inte tagit mig vatten över huvudet den här gången.
Idag är det prick fem månader kvar till starten och jag har en del att jobba med om man säger så. Har inga stora krav när det gäller tiden men jag vill ju gärna släpa mig runt utan att vara halvdöd efteråt.
Behöver ha varenda kilometer jag kan i benen och därför är jag helt plötsligt för första gången i mitt liv ute och joggar i både minusgrader och snörusk vilket inte har inträffat sedan i slutet av 80-talet när jag gick på skidträning. Är inte jättebekymrad över den fysiska uthålligheten egentligen. Flyter träningen på som den ska så bör jag ha hyfsad kondition om fem månader. Det jag måste jobba med mest är det mentala. Att hålla ut utan att bli uttråkad. Under loppet blir nog inte det ett problem men under träning är det en helt annan sak.
Nu vet ni vad jag har att jobba mot och jag kommer att hålla er uppdaterade vare sig ni vill eller inte under resans gång. Jag är peppad till tusen och redo att slita!

     

2 kommentarer:

Virre sa...

Just de mentala är den stora utmaningen. När jag sprang mina långrunda på mellan 1,5 till 2 mil dog jag tråkdöden mellan varven. Å andra sidan behöver du inte träna en massa mil åt gången för att fixa en halvmara. För fixar de? De gör du! ♡

Chrissan sa...

Lycka till!!