fredag 22 november 2013

Stracciatella cheesecake

                         12 bitar

MIngredienser:
100 g smör
3 dl mandelmjöl
3 msk stevia strö

4 ägg
1 dl Stevia strö
400 g philadelphiaost
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk mörk rom
2 dl vispgrädde 
200 g mörk choklad (minst 70%) hackad
Bär till garnering 

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smör och rör sedan ned mandelmjöl och eventuell sötning. Går att hoppa över om man vill.
3. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper i botten och platta ut smeten.
4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 7-8 minuter. Botten ska bli gyllenbrun i färgen.
5. Ta ut och låt svalna.
6. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål.
7. Vispa äggulor och Stevia strö pösigt.
8. Blanda Philadelphia, vaniljpulver och rom och rör samman det med äggulssmeten. Gärna med elvisp.
9. Vispa grädden i en tredje skål och rör sen försiktigt ned i ägg/ostblandningen.
10. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
11. Vänd i hälften av den hackade chokladen och häll smeten i formen. Ställ i frysen över natten.
12. Garnera med resten av den hackade chokladen och valfria bär
13. Ta fram kakan ungefär en timme innan den ska avnjutas.

Inga kommentarer: