fredag 7 september 2012

Kokt torsk med äggsås

 
Det här är en riktig god klassiker som jag inte har gjort på flera år!  Wow vad gott! Ska bli oftare i fortsättningen...Receptet hämtat från: www.tyckomlchf.blogspot.com
 
 
INGREDIENSER 3-4 personer:
400 g torskfilé
 
Äggsås:
4 hårdkokta ägg
ca 25 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
färsk dill
salt
lite vitpeppar
 
GÖR SÅHÄR:
1. Dela torsken i portionsbitar och lägg i en vid gryta. Täck med vatten och salta.
2. Koka fisken på svag värme under lock i cirka 4-5 minuter om fisken är tinad annars några minuter till.
3. Ta upp fisken försiktigt ur grytan med en hålslev.
4. Smält smöret och tillsätt grädde, creme fraiche och kryddor. Koka upp.
5. Klipp ned valfri mängd färsk dill och tillsätt sedan äggen strax innan servering
6. Servera med broccoli, blomkål eller annat gott:)

Inga kommentarer: