tisdag 12 juni 2012

Lasagne LCHF


Det här har jag tänkt att göra ända sedan jag testade LCHF-pasta för första gången men det är ju det där med att få den berömda tummen ur;)) Nåväl...idag var det då äntligen dags och detta blev nästan FÖR gott! Kunde nästan ha ätit ihjäl mig! Sansade mig dock och höll mig till en portion. Får käka rester imorgon till lunch:))

INGREDIENSER ca. 4-5 personer:
Pasta:
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk
salt

Köttfärssås:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
krossade tomater med basilika
2 msk kalvfond
1 msk soya
oregano
timjan
salt
peppar

Ostsås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100 g Västerbottenost riven
salt
peppar

Topping:
riven ost


GÖR SÅHÄR:
Pastan:
1. Vispa äggen så att de blir pösiga och tillsätt sedan fiberhusken och philadelphiaosten.
2. Vispa ihop lite snabbt och låt stå i cirka 10 minuter
3. Bred ut "degen" på en plåt täckt av bakplåtspapper. Degen är väldigt kladdig och svår att hantera men jag brukar väta fingrarna så går det att trycka ut den så att den täcker hela plåten. Lite tålamod krävs dock. Försök att få degen så tunn som möjligt.
4. Grädda på 150 grader i cirka 10 minuter. Ta sen ut och låt svalna lite

Köttfärssåsen:
1. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen.
2. Tillsätt krossade tomater, fond och soya.
3. Tillsätt valfri mängd av de olika kryddorna, sänk värmen och låt puttra i cirka tio minuter

Ostsåsen:
1. Blanda creme fraiche och grädde i en kastrull och låt koka upp.
2. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt osten under omrörning.
3. Salta och peppra.

Skär pastan i plattor och varva sedan köttfärssås, ostsås och pastaplattor i en smord ungfast form. Börja med köttfärs och avsluta med ett lager ostsås. Toppa med riven ost.
Gratinera på 225 grader i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

Inga kommentarer: