INGREDIENSER ca. 4-5 personer:
Pasta:
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk
salt
Köttfärssås:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
krossade tomater med basilika
2 msk kalvfond
1 msk soya
oregano
timjan
salt
peppar
Ostsås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100 g Västerbottenost riven
salt
peppar
Topping:
riven ost
GÖR SÅHÄR:
Pastan:
1. Vispa äggen så att de blir pösiga och tillsätt sedan fiberhusken och philadelphiaosten.
2. Vispa ihop lite snabbt och låt stå i cirka 10 minuter
3. Bred ut "degen" på en plåt täckt av bakplåtspapper. Degen är väldigt kladdig och svår att hantera men jag brukar väta fingrarna så går det att trycka ut den så att den täcker hela plåten. Lite tålamod krävs dock. Försök att få degen så tunn som möjligt.
4. Grädda på 150 grader i cirka 10 minuter. Ta sen ut och låt svalna lite
Köttfärssåsen:
1. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen.
2. Tillsätt krossade tomater, fond och soya.
3. Tillsätt valfri mängd av de olika kryddorna, sänk värmen och låt puttra i cirka tio minuter
Ostsåsen:
1. Blanda creme fraiche och grädde i en kastrull och låt koka upp.
2. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt osten under omrörning.
3. Salta och peppra.
Skär pastan i plattor och varva sedan köttfärssås, ostsås och pastaplattor i en smord ungfast form. Börja med köttfärs och avsluta med ett lager ostsås. Toppa med riven ost.
Gratinera på 225 grader i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar