tisdag 26 juni 2012

Kesoplättar


Denna morgon provade jag ett recept på Kesoplättar från www.56kilo.se  som jag har velat göra ett tag. Har faktiskt aldrig ätit detta förut men det var fantastiskt gott. Det tar en liten stund att steka dem men har man lite tid över så spelar det mindre roll. Jag åt dessa plättar med en liten klick grädde och hallon. Namnam...

INGREDIENSER 1 port:
2 ägg
125 g keso (en halv burk)
1 msk fiberhusk
1 tsk cocosnötsmjöl
1 kryddmått bakpulver
½ tsk vaniljpulver
en nypa salt

GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ingredienserna och mixa slätt med stavmixer. Låt stå i någon minut innan stekning.
2. Sätt stekpannan på låg värme. Jag hade på trean och det blev bra men beror lite på stekpannan naturligtvis.
3. Plättdegen är väldigt kladdig (som allt med fiberhusk) så jag vätte händerna och formade små plättar i händerna. Tycker det är enklare än att platta ut dem direkt i stekpannan.
4. Stek plättarna på låg värme, cirka 10 minuter på varje sida.
5. Servera med valfritt tillbehör

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud i himlen så goda plättar!!
Jag gjorde grundsmeten den blev hård så jag spädde ut med två ägg till och lite grädde och nu gick smeten att forma i pannan med en sked och tusen tack det smakar gudomligt gott !!! Inger

Tessan sa...

Jätteroligt att höra:))