Idag var jag jättesugen på kyckling men visste inte riktigt vad jag skulle göra för variant.
Ville marinera kycklingen i något och hittade den här i affären.
Ni får ursäkta att bilden är på sniskan men jag får helt enkelt inte ordning på den:))
Santa Marias BBQ Rubmarinad är det i vilket fall som helst. Lusläste innehållsförteckningen och den ska inte innehålla något socker. Man hällde bara blandningen över kycklingen och rubbade in kycklingfiléerna i den. Var lite skeptisk men det blev verkligen kanongott och fördelen är att man skjutsa in kycklingen direkt i ugnen utan att den måste ligga i timmar först. Passar mig ypperligt. Gillar när det går snabbt och lätt.
En annan fiffig sak är dessa frysta kryddor som jag använde i såsen. Detta är efter tips från min sambo som är expert på att göra såser. Även här var jag till en början skeptisk eftersom jag inbillar mig att färska kryddor är överlägsna men dessa kryddor är hur smakrika som helst och man behöver inte oroa sig för att kryddorna har dött innan man ska hinna använda allt. Har ett helt lager i frysen nu med basilika, gräslök och Örtkryddor Provencale.
Nu till receptet:
INGREDIENSER 4 PERSONER:
4 färska kycklingfiléer
1 påse Santa Marias BBQ Rub herbs
Sås:
3 dl grädde
100 g philadelphiaost
½ paket Findus Örtkryddor Provencale
2 msk kalvfond
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Putsa kycklingfilérna om det behövs.
3. Häll över kryddmarinaden och rubba in det i kycklingen.
4. Lägg över filéerna i en smord ungsfast form och stek i ugnen i cirka 25-30 minuter.
5. Koka upp grädden och philadelphiaosten. Tillsätt sedan kalvfonden och Örtkryddorna. Låt puttra några minuter.
Så snabbt fixar man en riktigt enkel och god middag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar