Receptet lånade jag på www.56kilo.se
INGREDIENSER 6-8 PORTIONER
3 stora auberginer (2kg)
olivolja till stekning
800 g nötfärs
2 st gula lökar
1 vitlök solo
200 g tomatpuré
salt
svartpeppar
3 dl riven parmesanost
3 dl grädd
1 st ägg
1 msk oxfond
lite kinesisk soya
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skölj auberginerna och skär bort ändarna. Skiva dem sedan på längden i cirka 1 cm tjocka skivor.
3. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.
4. Finhacka under tiden lök och vitlök
5. Stek löken mjuk och gyllengul och lägg sedan över i en kastrull
6. Stek färsen klar och lägg även över denna i kastrullen.
7. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten. Låt koka upp och rör om ordentligt.
8. Smörj en ungsfast form och varva aubergine, köttfärs pch parmesan.
9. Vispa upp ägget och tillsätt sedan grädde, fond och soya. Häll blandningen över moussakan
10. Grädda moussakan i ugnen i cirka 45-1 timme. Täck eventuellt med alumiumfolie den sista tiden för att undvika att den får för mycket färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar