torsdag 23 februari 2012

Fläskfilégryta


Hade en fläskfilé i frysen så idag fick det bli en smarrig gryta. Väldigt gott och mättande var det:)) Kunde ha använt lite mera kryddor men gjorde inte det med tanke på att ungarna skulle äta det också vilket de faktiskt gjorde med god aptit:))

INGREDIENSER ca.4 pers:
600 g fläskfilé
½ purjolök
1 burk kantareller
1 liten röd paprika
1 paket bacon
3-4 dl grädde
200 g philadelphiaost
2 msk kalvfond
salt
pepparmix

GÖR SÅHÄR:
1. Putsa fläskfilén och strimla den i mindre bitar.
2. Stek klart köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Börja samtidigt att strimla purjolöken och finhacka paprikan.
4. Stek purjon och paprikan tillsammans med kantarellerna i en annan stekpanna under tiden som köttet blir klart. Stek tills löken och paprikan har mjuknat lite. Häll över i en skål så länge.
5. Hacka baconet i bitar och knaperstek i stekpannan
6. När köttet är klart häll över allting i en gryta.
7. Tillsätt grädde, philadelphiaost och fond och koka upp.
8. Låt puttra en stund och tillsätt eventuellt lite mera salt och peppar om det behövs. Blir det för kompakt så tillsätt bara lite mera grädde.

Inga kommentarer: