torsdag 5 januari 2012

Universal i bilder del 2

Inne på Universal hoppade vi in på Shrek 4D, som naturligtvis också var en häftig upplevelse med (det är nästan allt här), och sen fick vi faktiskt se både Shrek och Åsnan efteråt till Linas stora förtjusning

Sen styrde vi kosan mot Simpsonworld och hamnade utanför Kwik-E-Mart...

...där de naturligtvis sålde Duff-beer och tusentals andra Simpsonsartiklar...

Dags för Simpsonsride! Fast vi var lite tveksamma till att Lina skulle åka med för de är minst sagt bra på att skrämma upp folk här inför åkturerna. Det är varningsskyltar som är megastora och det står att man kan bli allvarligt skadad och så vidare så när man står där i kön så är man minst sagt lite skakis. Visst är vissa av attraktionerna väldigt intensiva, skakiga och ryckiga men det känns liksom inte som om livet står på spel när man åker dem. Simpsons var lite Spidermanliknande när man sitter ett simulatorfordon och far iväg på en hisnande resa både i luften, i berg-och-dalbanor och på vatten. Skitcool även denna men Spidermaneffekterna var bättre.

Hungrig blir man förstås också så vi styrde kosan mot Hard Rock Café där denna snygga bil hänger i taket...

Vi fick sitta vid Madonnagrejerna:))

Lina ritar medans vi väntar på maten. Å vilken mat sen! Helt fantastiskt gott! Det bästa hittills faktiskt. Vi rullade ut sen...Lina hittade en fin julgran. När Peter och Stefan åkte Twister så roade vi oss med att räkna de gigantiska kulorna i granen plus att se vilka som var lika varandra. Inte svårt att roa den damen men vid det här laget konstaterade hon att "jag orkar inte åka mera karusell nu".

Till sist drog jag med Stefan i The revenge of the Mummy och jesus vilken upplevelse! Den här tyckte jag var klart bäst hittills! En berg-och-dalbana i mörkret som åker baklänges, saktar in, stannar, skjuter fart uppåt och nedåt och hela tiden är det mumier, eld och annat farligt som far ikring precis överallt. Ville åka igen med det samma!


Vi lämnar Universal trötta men nöjda...We will be back!


Inga kommentarer: