lördag 21 januari 2012

Städarlördag

Imorse satte jag klockan på åtta men låg och drog mig lite...Halv nio stod jag dock på crosstrainern för första gången på nästan ett år. Hade tänkt att gå i trettio minuter men jag orkade bara tjugo och sen var jag helt slut! För det första hade jag redan innan träningsvärk i benen och rumpan och sen klarar jag inte riktigt att träna innan frukost. Förr älskade jag att träna på morgonen men nu kvällstränar jag ju bara så det blir väldigt ovant. Svettigt var det i alla fall.
Gjorde ostfrallor på mandelmjöl till frukost och det var så himla gott. Har ju inte käkat det på en dryg månad!
Efter mycket om och men kom vi till sist iväg upp i Årjäng. Var bara tvungen att köra Stefan till slalombacken först för de öppnade ju äntligen idag. Gissa om han var exalterad över att få prova sina skidor som han fick i födelsedagspresent i november!

Vårt huvuduppdrag var att fixa ett nytt strykjärn och det var ordnat på bara några minuter.
Mamma hade tipsat om det här som vi hittade på Järnhandeln. Kostade en tusenlapp men det var den verkligen värt! Jag som har stått och strukit med ett urkasst strykjärn i över tio år märkte en viss skillnad! Inte blev det roligare men väldigt mycket effektivare och dessutom skrynkelfritt :))

Sen begav vi oss ut på jakt efter fönsterlampor men hittade inga jag ville ha. Däremot impulsköpte vi två andra grejer...

En kaffebryggare och en termos...Kaffebryggaren är en sådan där som mal bönorna innan bryggning så det blir extra gott. Denna var det Bittan som tipsade om och det blev verkligen gott kaffe! Det bästa är att det går att tajma den så att den mal och brygger kaffe lagom tills man kliver upp på morgonen. Kan det bli mer perfekt:))?

När vi väl kom hem så satte jag fart med att putsa fönster. stryka och hänga gardiner. Det går inte fort framåt men å andra sidan ska det göras ordentligt nu eftersom jag städade ytterst sparsamt till jul. Det får ta den tid det tar för nu ska jag banne mig få ordning här hemma om det så ska ta mig hela våren...Bort med allt som vi inte använder, som är trasigt och tar alldeles för mycket utrymme!

Lina hade Jonna här på besök. Det är inte så ofta de här två ses nuförtiden och de har så roligt tillsammans....Lina har dock glömt bort att tvätta munnen tror jag bestämt:))

Lite nya fräscha blommor fick det bli i prydnaden på bordet som jag använde till adventsljusstake...Förhoppningsvis dyker det snart upp fina små tulpaner...

Tänkte passa på att visa upp undan för undan vad jag har köpt i USA också. Idag hade jag på mig min supersköna tröja från Ralph Lauren och mina Levisjeans...

Lina ville att jag skulle ta en bild på henne också...

Ja nu är jag ganska så trött på att städa och feja så jag ska slå mig ned och kolla på Blood Diamond tänkte jag. Får återuppta alltihop imorgon. Då ska vi dessutom åka och hälsa på J. och V. och snoosa på bäbis....På kvällen blir det Cardio i Svensbyn:))

2 kommentarer:

Anonym sa...

En sån där kaffebryggare verkar ju vara toppen, ska titta om jag kan hitta en sån!
Gud så skön den där Ralph Laurentröjan såg ut, mjuk och gosig och snygg, det inträffar inte ofta.
// Maria G
www.lev-livet-leende.bloggplatsen.se

Åsa - Poppikock sa...

Jag är tvärtom, har svårt att träna sent på kvällarna, helst inte senare än sju, halvåtta för då går jag på halvfart bara, haha! Måste kännas skönt att vara tillbaka i gängorna igen, matmässigt tänkte jag mest.=)