lördag 7 januari 2012

Första veckan avklarad

Ja nu har halva tiden här i Florida svischat förbi. Måste faktiskt säga att vi har hunnit med jäkligt mycket faktiskt. En resardag, två bad och soldagar och tre parkdagar. Har inte laddat upp bilder nu för att nätverket har fungerat dåligt igen och dessutom är jag så trött på kvällarna att jag inte orkar:))

Igår var värmen tillbaka igen (tack och lov) och vi slappade vid poolen hela dagen. Så himla skönt! De har en underbart varm bubbelpool här som är min favorit. Lina var knappt uppe ur vattnet överhuvudtaget. En pool var som tur var uppvärmd men inte lagunen där alla rutsckanorna är. Lina tvingade i oss en stund men återvände illa kvickt till den varma poolen;))

På kvällen for vi till Friday's en bit bortåt vägen och käkade himmelskt god mat! Till och med bättre än Hard Rock.

Idag tog vi dag två på Universal och började i omvänd ordning med Studios först. Visade sig vara ett smart drag för det var inga köer alls nästan så vi hann att åka mycket. Lina ville åka Simpsons igen naturligtvis;)) Sen åkte Stefan och Peter Men in black och Disaster innan det var dags för mig och Stefan att köa lite...60 minuters kö var det till Rock It som är en nyare attraktion. Det är en berg-och-dalbana med flera loopar. Som en extra twist så får man välja en låt innan man åker iväg och som man får lyssna på under åkturen och sen filmas alltihop. Filmen går naturligtvis att köpa sen. Jag valde "Sabotage" med Beastie Boys. Rock It börjar med att man åker uppåt i 90 graders vinkel och sen vänder den i stort sett. Var lite handsvettig innan kan jag säga;)) Den var häftig men lite väl skakig för min smak eftersom det var mycket vridningar och loopar hit och dit hela tiden. Hulken var bättre tyckte jag.

Efter denna attraktion drog vi till barnkarusellerna. Tvingade upp Lina i E.T. Ja i stort sett tvingade eftersom hon är så ängslig inför alla karuseller men när hon väl vågar så älskar hon dem så man måste tyvärr pusha henne lite. Hon älskade E.T och tyckte efteråt att den var bäst! Sen var det kärlek vid första ögonkastet när hon fick syn på en E.T-mjukisfigur i shoppen efteråt. Hon SKULLE bara ha den och nu ligger han här bredvid henne i sängen:))

Efter middagen drog vi vidare till Island of adventure för att åka det vi inte hann i förrgår. Drog direkt till Jurassic Park som är en Flumerideliknande sak fast mycket coolare då förstås med en massa dinosaurier som dök upp lite här och där. Sista fallet tog typ aldrig slut och efter det stora plasket så var vi "soaked" som de säger här;))

Sen skulle vi avsluta dagen med det vi hade väntat mest på. Harry Potter. Eftersom inte Lina fick åka så fick Stefan och Peter åka först. Jag och Lina gick till Olivanders och köpte en trollstav istället och botaniserade runt lite i Hogsmeade under tiden. När killarna sen kom tillbaka och sa att Harry Potter var suverän så var jag bara tvungen att åka jag med. Men så blev det inte. Precis innan jag var framme i slutet av kön så blev det något tekniskt problem och de fick stänga hela attraktionen. Så jävla typiskt! Blev grymt besviken faktiskt:((
Nåja...vi hann med det mesta i alla fall under våra två dagar på Universal och idag har vi ju även haft kanonväder:)) I mitt tycke slår Universal Magic Kingdom och Epcot med hästlängder. Så mycket häftigare än såhär blir det nog inte...

Nu lider vår Otlandovistelse mot sitt slut (känns nästan lite vemodigt) och imorgon drar vi västerut mot Clearwater Beach och sen vidare till Marco Island. Ska bli spännande. Nu måste jag sova för det är mycket som ska packas och vi ska försöka komma iväg hyfsat tidigt imorgon...

1 kommentar:

Åsa - Poppikock sa...

Vilken underbar resa ni gör!! Kul att du delar med dig av bilder å vad ni gör!:)