onsdag 21 september 2011

Sweet chili kyckling

Originalrecept från: www.56kilo.se men jag har justerat det lite

INGREDIENSER:
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
2 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
0,5 dl sweet chilisås
3 dl riven cheddar
fett att steka i
Salt, peppar eller annan lämplig krydda

GÖR SÅHÄR:
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tänk på att det ska i bacon också som också avger sälta.
2. Strimla baconen och stek tills de har fått lite färg.
3. Häll över kycklingen och baconen i en ungsform och blanda.
4. Blanda grädde, creme fraiche, fond och sweet chilisås. Pressa ned vitlöksklyftan. Häll sedan såsen över kycklingen och baconen.
5. Toppa med den rivna cheddarosten
6. Gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter

Betyget då? Supergott och kommer definitivt att göras igen! Till och med Stefan åt (eftersom det inte var några farliga grönsaker i) med god aptit.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ojoj det lät gott! Smidigt också, det gillas!=)

Bettan sa...

Mmm, får nog testa det. Gott lät det!

Tessan sa...

Det var väldans gott:))