tisdag 19 juli 2011

Ostbiffar med krämig timjansås

Idag testade jag ett nytt recept eftersom jag inte är så himla sugen på att laga mat sommartid så behöver jag göra något inspirerande när jag ändå måste:)) Det här var verkligen jäkligt gott och speciellt såsen. Passar väldigt bra till en timjanfantast som mig. Receptet är hämtat från favvobloggen: http://www.56kilo.se/ men jag hittade inte rätt smaksatt creme fraiche så jag fick byta sort.

INGREDIENSER 8 PERSONER:
Biffar:
1,2 kg nötfärs
1 burk Philadelphia vårlök & peppar
2-3 msk oxfond
1 ägg
salt och peppar

Sås:
4 dl Creme fraiche med karljohan/cognacsmak
1 kruka timjan
3 scharlottenlökar
1 ask champinjoner (250g)
2 dl grädde
1 msk oxfond

GÖR SÅHÄR:
1. Blanda  noga samman alla ingredienserna till biffarna och forma i valfri storlek.
2. Stek biffarna i smör på medelvärme
3. Hacka champinjoner och lök och stek dem på låg värme i en kastrull eller panna.
4. Rör ner creme fraiche och grädde och tillsätt sedan timjan och oxfonden. Låt puttra i några minuter.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Jädrar i min lilla låda va gott det verkar!=)) Färsbiffar är ju så jäkla gott annars med men detta verkar ju lite smålyxigt gott sådär!=))

Kram

Tessan sa...

Det var verkligen både lätt att tillaga och supergott! Timjansåsen fick beröm av sambon som är specialist på att göra goda såser:))