INGREDIENSER 8 PERSONER:
Biffar:
1,2 kg nötfärs
1 burk Philadelphia vårlök & peppar
2-3 msk oxfond
1 ägg
salt och peppar
Sås:
4 dl Creme fraiche med karljohan/cognacsmak
1 kruka timjan
3 scharlottenlökar
1 ask champinjoner (250g)
2 dl grädde
1 msk oxfond
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda noga samman alla ingredienserna till biffarna och forma i valfri storlek.
2. Stek biffarna i smör på medelvärme
3. Hacka champinjoner och lök och stek dem på låg värme i en kastrull eller panna.
4. Rör ner creme fraiche och grädde och tillsätt sedan timjan och oxfonden. Låt puttra i några minuter.
2 kommentarer:
Jädrar i min lilla låda va gott det verkar!=)) Färsbiffar är ju så jäkla gott annars med men detta verkar ju lite smålyxigt gott sådär!=))
Kram
Det var verkligen både lätt att tillaga och supergott! Timjansåsen fick beröm av sambon som är specialist på att göra goda såser:))
Skicka en kommentar