tisdag 21 juni 2011

Fetaostbiffar med medelhavssås

Fast att jag har käkat LCHF så länge nu så har jag faktiskt aldrig provat att göra fetaostbiffar. Väldigt knepigt faktiskt eftersom jag älskar fetaost. Idag var det då äntligen dags och jag lånade åter ett recptet från http://www.56kilo.se/ .  Jag följde inte receptet till punkt och pricka. Hittade ingen Creme Bonjour med fetaost så det fick bli smaksatt creme fraiche istället. Sen hade jag faktiskt inget vitt vin så det fick jag hoppa över helt enkelt men såsen blev god ändå...Fick faktiskt bjuda min kusin också som var på besök och hon tyckte det var gott trots att hon inte gillar fetaost. Ett betyg bra som något. Själv tyckte jag att det var fantastiskt gott! Första men absolut inte sista gången jag lagar det här!

INGREDIENSER:
600 g blandfärs
100 g fetaost
Halv kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 skvätt vispgrädde
salt, peppar, Paprikapulver, timjan, oregano, mejram

Sås:
1 burk med Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter
2 dl vispgrädde
½ dl vitt vin
Salt, peppar
En skvätt kalvfond
2 finhackade scharlottenlökar

GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop alla ingredienserna ordentligt och forma till biffar.
2. Stek biffarna på medelvärme.
3. Ta upp biffarna och stek löken. Låt sen löken rinna av på hushållspapper och torka sen ur pannan.
4. Lägg tillbaka löken och lägg i ingredienserna till såsen och koka upp.
5. Lägg sedan i biffarna igen och låt puttra under lock ett tag.


Inga kommentarer: