Det finns ju hur många varianter på tacopaj som helst men detta tycker jag är det godaste. Hade tänkt att göra omelettbotten men otroligt nog hade jag ingen grädde hemma så det fick bli vanlig pajbotten till Peter och mera som en tacogratäng till mig...Delade på mitten i formen bara. Skriver i alla fall hela receptet.
INGREDIENSER:
Pajbotten:
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk smör
Fyllning:
500 g köttfärs
tacokrydda
vitlök
smör (att steka i)
2 dl creme fraiche
1 påse riven tacoost
1 msk majonäs
400 g krossade tomater (avrunna)
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret i pajformen i ugnen
3. Vispa sedan samman grädde och ägg lite hastigt. Häll blandningen tillsammans med smöret och grädda pajskalet i ugnen tills det har fått en fin gyllenbrun färg
4. Stek köttfärsen. Tillsätt kryddor och lite vatten. Pressa ned en vitlöksklyfta.
5.Rör ihop ost, creme fraiche och krossade tomater. Pressa ned ytterligare en vitlöksklyfta och salta och peppra efter smak.
6. Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
7. Fyll skalet med köttfärsen och lägg sedan över oströran som ett täcke.
8. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.
Supergott och inte för starkt. Jag käkade guacamole till och ibland om jag vill hotta upp det lite så äter jag jalapenos som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar