tisdag 10 maj 2011

Favorit i repris

Har ni inte provat denna köttfärslimpa så gör det! Den är fantastiskt god och mättande. Denna bild är från förra gången jag gjorde den. Idag käkade jag lök och tomatsallad till annars var det samma:))

INGREDIENSER:


500 g blandfärs

1 gul lök

1 äggula

1 paket Creme Bonjour gräslök

1 dl grädde

1 tsk salt

2 msk kalvfond

1 msk soja

1,5 tsk vitpeppar

½ tsk kryddpeppar

½ tsk ingefära (detta skippade jag, gillar inte)



Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken. Blanda färsen med övriga ingredienser utom osten. Forma till en limpa i en stor ungsfast form. Gör en skåra på längden och klicka ned osten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan.

Grädda i 45-50 minuter i mitten av ugnen. När köttsaften är klar så är limpan färdig.



Jag åt detta tillsammans med gräddsås och lite kokta grönsaker. Mumsigt så det förslog!



Receptet är hämtat från: Från mitt kök-färdkost på vägen från 137 kg

Inga kommentarer: