måndag 21 mars 2011

Ostkyckling i örtagården

Recept: Arla



Ingredienser

4 port

8 kycklinglår eller 4 kycklingfiléer

2 paprikor

1 knippa salladslök

1 fänkål

2 1/2 dl Kelda mellangrädde

1 msk konc kycklingfond

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 dl färska örter, t ex timjan, basilika

2 msk smält smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl Kvibille riven ädel

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar och fänkålen i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Blanda grädde, fond, vitlök, grovhackade örter och häll över grönsakerna. Lägg på kycklingen. Pensla med smör och krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut och strö osten över kycklingen. Stek ytterligare ca 10 min. Servera med kokt delikatesspotatis. Garnera gärna med färska örtkryddor.









Inga kommentarer: