söndag 6 maj 2012

LCHF-pizza med fiberhuskbotten


I fredags tyckte jag att det var dags för att göra lchf-pizza igen för det var evigheter sedan sist. Hittade ett recept hos www.linruz.se  som såg intressant ut. Detta recept innehåller fiberhusk och det hade jag aldrig provat innan. Brukar ju köra på mandelmjöl i botten men den är mest god när den är ny och inte dagen efter om man vill värma. Det var däremot denna. Åt både fredag och lördag och det var supergott! Bästa receptet på pizza hittills.

INGREDIENSER 1 plåt pizza:
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
100g riven ost ( gärna ngn smakrik sort)
2msk fiberhusk
Lite salt

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop äggen, grädden, fiberhusken och saltet
2. Tillsätt sedan den rivna osten och låt stå och svälla i cirka 5 minuter
3. Bred ut smeten på en plåt som är klädd med bakplåtspapper till en tunn botten. Smeten är då ganska så kladdig men den ska vara så.
4. Förgrädda bottnen i cirka 15 minuter eller tills den har fått fin färg
5. Ta ut bottnen och toppa med valfria tillbehör
6. Höj temperaturen till 250 grader och gratinera sedan pizzan i några minuter till



4 kommentarer:

Mikaela sa...

Tack för receptet! Provade att göra pizzabotten på detta sätt och det blev väldigt bra! Mycket krispigare än vad det blir med andra recept utan fiberhusk.

Tessan sa...

Varsågod! Ja detta är den absolut bästa pizzabotten jag har provat hittills...Ska snart göra den igen:))

Helena Ryge sa...

Verkligen kalasgod, lätt bästa receptet jag testat. Alla i huset gillar den! Tack!

Tessan sa...

Vad kul att ni gillar den:)