tisdag 18 oktober 2011

Köttfärspaj med ädelost och fetaost

Idag blev det ett litet hopkok av det som fanns i kylskåpet och det blev kanongott kan jag säga:))

INGREDIENSER (4 portioner):
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Fyllning:
500 g blandfärs/nötfärs
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
5 st färska champinjoner
5-6 st broccolibuketter
cirka 50 g fetaost
cirka 30 g Kvibille ädelost
5-6 st coctailtomater
salt
peppar
vitpeppar

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret i en ungsfast form
3. Vispa ihop äggen och grädden och häll sedan alltihop i formen efter att smöret har smält.
4. Grädda i ugnen tills pajskalet har fått fin gyllenbrun färg cirka 10 minuter
5. Bryn under tiden som pajskalet gräddas köttfärsen tills den har fått fin färg. Salta och peppra efter smak.
6. Tillsätt grädde, fond och sambal och låt puttra någon minut. Pressa i vitlöken. Gräddmängden kan ökas om man vill men jag tycker inte om för mycket grädde i köttfärs.
7. Häll över köttfärsen i en skål så länge och skiva och stek champinjonerna så att de mjuknar och får färg. Rör sedan ner dessa i köttfärsen.
8. Häll över köttfärsröran i pajskalet och tryck ner broccolin. Toppa med coctailtomater och smula över osten.
9. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter

Inga kommentarer: