Idag klev jag upp tidigare än vad som var nödvändigt för att baka frukostbröd. Rita ett kors i taket för det händer inte ofta :)) Hittade ett brödrecept hos min nya blogg/twitter/facebookkompis Susanne som har bloggen: http://skapmat.blogg.se/. Det blev kanongott! Har inte provat så himla många recept på LCHFbröd men det här är det bästa hittills. I originalreceptet ingick det massor av olika frön men eftersom jag inte är så förtjust i fröbröd så toppade jag bara med lite solrosfrön. Här är originalreceptet: http://skapmat.blogg.se/2012/march/formbrod-med-fron.html. Fick bli en lyxig äggmacka med skaldjursröra denna morgon:))
INGREDIENSER:
3 ägg
1 dl creme fraiche
2 msk creme cheese
1 dl mandelmjöl
½ dl Bakepro
½ dl cocomjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Solfrosfrön att toppa med
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa äggen pösiga med elvisp.
3. Blanda ner creme fraiche och creme cheese i äggblandningen
4. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke bredvid och häll sedan ner dem i äggblandningen
5. Vispa ihop litegrann med elvispen och låt sen smeten stå i cirka fem minuter (detta glömde jag så därför är mitt bröd lite platt;))
6. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll sedan i smeten
7. Toppa med solrosfrön och grädda i ugnen i cirka 30 minuter
8. Voilá! Jättegott bröd
3 kommentarer:
Kul att du gillade det! Smakade ditt oxå lite som scones? Ha en fortsatt underbar dag nu! :) Kram, Susanne :)
Nej jag tyckte mer att det påminde om sockerkaka i konsistensen:)) men gott var det
Ser jättegott ut! Trevlig blogg:)
Skicka en kommentar