Köttfärsbiffar går att variera i all oändlighet. Här kommer ett recept med lite medelhavstouch. Originalrecept hämtat från: www.levamedlchf.se
INGREDIENSER (3 personer:):
600 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
2 msk soltorkade tomater
½ kruka färsk basilika
200 g mozzarellaost
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1,5 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
smör att steka i
Sås:
Steksky
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 msk kalvfond
½ dl vatten
GÖR SÅHÄR:
1. Finhacka lök, basilika, soltorkade tomater och mozzarella.
2. Blanda ihop allt med köttfärsen och tillsätt grädde, ägg och kryddor. Rör ihop ordentligt.
3. Forma till biffar och stek på medelvärme i stekpanna.
4. Ta ur biffarna när de är klara och vispa ur pannan med lite grädde och vatten
4. Tillsätt kalvfonden och vispa ner philadelphiaosten.
5. Låt stå och puttra i några minuter och om man vill kan man lägga i biffarna och låta dem puttra med...
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar