Ja idag blev det riktigt lyxig torsdagsmiddag här hemma. Totade ihop precis allt jag var sugen på och det blev riktigt smarrigt till slut:)) Såsen hade säkert blivit ännu godare med färska örter men idag blev det inte så...
INGREDIENSER (4 personer:):
4 kycklingfiléer
smör
soya
ört & vitlökskrydda
timjan
Örtsås:
1 paket Creme Bonjour örter
3 dl grädde
2-3 msk kalvfond
2 msk franska örter
2 msk timjan
2 msk basilika
Salt ( om ni tycker att det behövs)
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält en stor klick smör och låt sedan svalna.
3. Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en plastpåse. Häll i smör, en skvätt soya och kryddorna och slut tätt.
4. Smeta in kycklingfiléerna i marinaden. Helst ska ju marinaden dra in en stund men det hade jag inte tid med idag och det blev bra smak ändå....
5. Lägg kycklingen i en smord ungsfast form och stek färdigt i ugnen i cirka 25-30 minuter.
6. Häll i grädde och Creme Bonjour i en kastrull på medelvärme och rör om tills osten smälter.
7. Häll i fond och sedan kryddorna och rör om
8. Låt puttra i några minuter
Jag gjorde även baconinlindad sparris som tillbehör och då kokade jag först sparrisen så att den blev lite mjuk. sen lindade jag runt lite bacon och stekte på dem på medelvärme tills baconen fick färg runt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar