INGREDIENSER 4 PORTIONER:
1 kg kycklingfilé
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
4 stora champinjoner
1 gul lök
4 soltorkade tomater i marinad
2 tsk dragon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skiva champinjonerna och finhacka löken
3. Strimla baconen och knaperstek dem. Tillsätt sedan champinjonerna och löken och stek dem tills de har fått fin färg.
4. Häll över grädden och rör i creme fraichen och tillsätt även tomaterna och låt puttra ihop i några minuter
5. Krydda med dragon, salt och peppar
6. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på mitten. Lägg dem i en smörad ungsform och häll över såsen.
7. Sätt in alltihopa i ugnen tills kycklingen är helt genomstekt ca 30 minuter.
Jag strödde över lite svarta oliver efteråt (eftersom vi har en tonåring i huset som inte äter sådana nyttigheter). Väldig god rätt som jag garanterat kommer att laga många gånger...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar