onsdag 27 april 2011

Kasslerpaj

Eftersom jag älskar kassler och hade en stor bit i frysen så letade jag upp ett recept jag aldrig hade provat förut. Originalreceptet kommer från denna sida: http://lindasmat.blogspot.com/2009/02/lindas-kasslerpaj.html

Superdupergott var det men kanske lite omständigt med en del moment, men klart värt det. Väldigt mäktigt dock så jag har nog mat hela dagen imorgon med skulle jag tippa på:))

INGREDIENSER 4-5 PERSONER:

Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Fyllning:
Bräckt kassler-valfri mängd
10-15 smörstekta champinjoner
En näve förvällda broccolibuketter
½ röd paprika
10 cm skivad purjolök

Topping:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
½ burk Zeta antipasto (jag använde den med soltorkade tomater)
1 påse riven ost (så fet som möjligt)
Salt, peppar och chilipulver efter smak (jag använde sambal oelek istället)

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Koka upp broccolin och häll sedan på kallt vatten.
3. Skiva och stek champinjonerna i rikligt med smör på medelvärme i några minuter.
4. Skiva eller strimla kasslern och stek hastigt på hög värme tills kasslern har fått lite färg.
5. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en skål och ställ åt sidan.
6. Smält smöret i ugnen i en pajform.
7. Vispa hastigt ihop grädde och ägg och häll sedan blandningen i den varma pajformen tillsammans med smöret.
8. Grädda pajskalet tills den har fått en vacker gyllenbrun färg och känns "torr"
9. När pajskalet gräddas blandar du ihop ingredienserna till toppingen.
10. När pajskalet är färdigt tar du ut formen ur ugnen och lägger fyllningen ovanpå. Bred över toppingen.
11. Grädda i mitten av ugnen tills osten har fått en gyllenbrun färg.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj va gott det verkar!! Det ska jag prova, kassler är ju SÅ gott!!=)

Tessan sa...

Ja den var riktigt god. Kassler brukar man sällan misslyckas med...