INGREDIENSER:
Pastan:
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk
Köttfärssås:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2-3 msk kalvfond
salt
svartpeppar
oregano
basilika
GÖR SÅHÄR:
Pastan:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggen poröst
3. Rör i färskost och fiberhusken och vispa sedan ihop
allting.
4. Låt smeten stå och svälla i cirka tio minuter och vispa
sedan en gång till.
5. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Försök att få den så tunn som möjligt. Jag vätte händerna och tryckte ut den så
gott det gick och det funkade ganska så bra.
7. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 10
minuter.
8. Låt svalna lite och skär i tunna strimlor
Köttfärssåsen:
1.Finhacka löken och vitlöken
2. Fräs löken i stekpanna tills den har fått lite färg
3. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är klar
4. Tillsätt krossade tomater, fond och eventuellt en skvätt grädde. Lite vatten kan också behövas om ni tycker att såsen blir för tjock.
5. Salta, peppra och tillsätt eventuellt andra kryddor efter smak. Personligen gillar jag mycket kryddor i köttfärssås
6. Låt puttra i cirka 10-15 minuter så att kryddorna får dra in.
7. Toppa gärna alltihop med lite riven parmesan eller fetaost som jag har gjort på bilden
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar