onsdag 29 februari 2012

LCHF-pasta med enkel köttfärssås


Köttfärsås är en av få grejer som jag inte gärna äter utan något tillbehör och då är det ju superbra att det finns LCHF-pasta! Det känns lite tomt annars tycker jag. För att få den här såsen lite mer LCHF kan man ha i en skvätt grädde. Tyvärr klarar jag inte av kombon grädde och köttfärs av någon anledning så jag skippar det. Ibland tar jag istället en klick creme fraiche på sidan istället...

INGREDIENSER:
Pastan:
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk

Köttfärssås:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2-3 msk kalvfond
salt
svartpeppar
oregano
basilika


GÖR SÅHÄR:
Pastan:
1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Vispa äggen poröst

3. Rör i färskost och fiberhusken och vispa sedan ihop allting.

4. Låt smeten stå och svälla i cirka tio minuter och vispa sedan en gång till.

5. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Försök att få den så tunn som möjligt. Jag vätte händerna och tryckte ut den så gott det gick och det funkade ganska så bra.

7. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.

8. Låt svalna lite och skär i tunna strimlor

Köttfärssåsen:
1.Finhacka löken och vitlöken
2. Fräs löken i stekpanna tills den har fått lite färg
3. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är klar
4. Tillsätt krossade tomater, fond och eventuellt en skvätt grädde. Lite vatten kan också behövas om ni tycker att såsen blir för tjock.
5. Salta, peppra och tillsätt eventuellt andra kryddor efter smak. Personligen gillar jag mycket kryddor i köttfärssås
6. Låt puttra i cirka 10-15 minuter så att kryddorna får dra in.
7. Toppa gärna alltihop med lite riven parmesan eller fetaost som jag har gjort på bilden

Inga kommentarer: